Powered by Smartsupp

DOVOLENÁ 14.-21.5.2024

Recept na nejlepší razítkové sušenky

Sledovali jste kuchařskou show s velkým nadšením a cítili jste energii šéfkuchaře, který vám ukazoval své nejlepší recepty? Přemýšleli jste, jestli byste mohli něco tak úžasného vytvořit ve své kuchyni? Když jste to zkoušeli, byli jste zklamaní, protože to nevypadalo tak skvěle, jak jste si představovali? Pokud ano, mám pro vás dobrou zprávu. Dnes se podíváme na jeden jednoduchý recept.

Vítám vás na palubě naší culinární expedice s názvem "Těsto pro dokonalé razítkové sušenky". Máte před sebou velkou výzvu, ale věřte mi, bude to stát za to. Tak vezměte hrníček kávy, nebo co máte rádi, a ponořme se do této nádherné kulinářské dobrodružství. Jako první, musíme se vyzbrojit těmi správnými ingrediencemi. Každý dobrý kulinářský příběh začíná kvalitními surovinami. A naše razítkové sušenky nejsou výjimkou. Mouka, máslo, cukr, vejce, sůl a vanilkový extrakt - to jsou naši hrdinové dnešního dne.

Nyní, když máme všechno připravené, můžeme se pustit do díla. Vezmeme máslo, cukr a vanilkový extrakt a začneme je míchat do té doby, než se z nich stane jedna krémová směs. Toto je ten moment, kdy si můžete představit, že jste velkým dirigentem a těsto je váš orchestr. Každý pohyb, který uděláte, musí být precizní a jemný, aby všechny ingredience hrály v harmonii.

Nyní přidáme do naší symfonie další nástroj - vejce. Znovu velmi dobře promícháme a pozorujeme, jak se naše směs mění. Je to jako kouzlo, které se před vámi odehrává. A pak přijde na řadu mouka a sůl. Tyto dva komponenty jsou jako naši poslední sólisté, kteří přinášejí tu finální notu do naší harmonie chutí. Promícháme je ručně až do momentu, kdy se z nich stane krásné a soudržné těsto. Až budete mít pocit, že je všechno hotové, mám pro vás malé překvapení - není. Těsto ještě na hodinku odložíme do chladu. Chceme, aby se všechny chutě propojily a vytvořily tu perfektní melodii, kterou naše razítkové sušenky potřebují.

Nezapomeňte jemně poprášit moukou povrch těsta i vykrajovátko s razítkem. To je náš malý trik, aby se těsto nelepilo jako medvěd na med. Pokud těsto přesto lepí? Žádný strach! Dejte ho jen na chvilku odpočinout do lednice. A teď nadešel čas na vykrajování! Nejdříve obtiskněte razítko do těsta a až potom vykrojte pomocí vykrajovátka. Když budou vaše sušenky krásně vykrojené, položte je na plech. Ale pozor, nenechte je tam samotné moc dlouho. Aby nezačaly plánovat útěk, zamkněte je ještě na půl hodiny do lednice.

Potom s nimi šup do trouby na 165°C  horní a dolní pečení na cca. 10 minut.

Toto je naše cesta k dokonalým razítkovým sušenkám. Tak co říkáte, pustíte se do toho s námi?

Ingradience : 

  • 200 g másla, které už si lenošilo při pokojové teplotě
  • 120 g moučkového cukru, pro tu správnou sladkost
  • 2 lžičky vanilkového extraktu nebo jiného aromatu
  • 1 velké vejce
  • 360 g hladké mouky, abychom měli z čeho tvarovat
  • 1/2 lžičky soli, pro vyváženou chuť
  • Pokud chcete těsto tmavé přidejte lžíci kakaa

Doporučené produkty8